NEDEĽA, SLNKO, OTEC. Pred týždňom sme začali dotyky s dňami týždňa pondelkom, ktorého vládnucou planétou je Luna a predstavuje matku. Matka - Luna dáva celému týždňu výživu, uzaviera ho však otec - Slnko. Dáva hranicu - týždeň definitívne končí.

Predstav si Slnko v našom vesmíre. Je v centre slnečnej sústavy, ostatné planéty k nemu s úctou vzhliadajú, no otec-Slnko poslal život v takej podobe, akú my poznáme, len na Zem. Otec ti dal život. Bez Slnka by sme neboli, bez otca by si nebol, nebola.

Naši predkovia s RAdosťou a slávnostne vzhliadali k Slnku v slnovratový deň. Ako ty vzhliadaš k svojmu otcovi? Je v tvojom srdci RAdosť pri pohľade naň? Vieš skloniť hlavu k jeho nohám? Je pre teba slávnosťou byť s ním?

Slnko v tvojom horoskope ukazuje cestu. Špeciálne Tebe. V akom znamení stojí, také dary máš, s takými darmi buduješ svoje šťastie, s takými darmi celý pozemský život svietiš ostatným.

Uvedomuješ si, aké dary ti dal otec? Prvým obrovským je tvoj život. Druhým..., tretím..., tisícim sú všetky talenty, nadania, požehnania, ktoré aj vďaka tvojmu otcovi k tebe prichádzajú, ktoré máš, do ktorých ti svietia všetci predkovia z mužskej línie tvojho rodu. Cítiš tú silu? Nie si sám, sama v žiadnej situácii.

V pohode či v chaose sa o túto silu môžeš oprieť. Ty, žena, jej dôveruj, aby si svojmu mužovi svietila a hriala. Ty, muž, ju naplno vdýchni, aby si žene dával bezpečie a lásku.

Že nemáš muža, že nemáš ženu? Pokojne. Máš. Tvoj vnútorný muž od veky vekov tancuje s tvojou vnútornou ženou, ak im to dovolíš. Ak im ty vytvoríš podmienky, spolu rastú, letia, podporujú sa navzájom. Tvoja vnútorná žena svieti, tvoj vnútorný muž ťa vedie do celistvosti, ak chceš - do RAja.

Ak však tvoj vnútorný muž živorí, ak tvoja vnútorná žena je v chaose, ty slabneš. Ak sú obaja v pohode, ty kvitneš. Kvitneš do života a život ti vie dať ďalšie bonusy. Máš na výber.

Teraz už rozumieš nebeskému tancu Slnka a Luny? Tancujú od svojho stvorenia tanec prijatia, pochopenia, harmónie, lásky. Slnko pri východe mrkne na Lunu, ona mrkne na Slnko, usmejú sa v tvárou v tvár a vedia, že svet je v poriadku, že môžu pokojne kráčať ďalej. Tak ako ty.

PS: poznáš na fotografii tento pohľad na Slnko? Je z etikoterapeutického seminára na Hvare, kde každé ráno nám Slnko v špeciálnom cvičení pri východe svietilo do nášho vnútorného priestoru. A zázraky sa diali!!!