Baran. Záver roka je často dôvodom na bilanciu, ty máš však zvyčajne snahu hodnotiť oveľa častejšie. Takže aj teraz je dobrá príležitosť: zameraj sa na svoje úspechy. Keď aj vďaka nim radostné vibrácie v tvojom tele stúpnu, pozri sa na tie oblasti, kde cítiš nepohodu a kde máš vysoký potenciál na zlepšenie. Tento postup ti otvára možnosti na rast, nie na vyhorenie a depresie. Nov bude v Strelcovi 13.12. a je o pohybe fyzickom aj mentálnom. Možno pred Vianocami viac cvičiť, chodiť, behať a ten mentálny pohyb dať do vzdelávania, prípadne cestovania s poznávaním nových krajín. Momentálne je pre teba dôležitý aj domov a tvoj pocit bezpečia a tepla v ňom.

Čo môžeš pre to urobiť? Premysli, zrealizuj, lebo sa blíži aj spln v Rakovi 27.12. a Rak je aj o domove, aj o emóciách, ostaň však pri zemi. Ani veľké predsavzatia, ani rýchle riešenia nie sú teraz na programe dňa. Pokoj a stíšenie sú dôležitejšie. Želanie pre Barana: nech tvoj život je plný správnych rozhodnutí.

Býk. Kalendárny rok uzatvára svoj čas a ty sa jedným očkom pozri na uplynulý rok. Keďže Jupiter bol v tvojom znamení, dal ti krídla a požehnal rozvoj v tej oblasti, v ktorej si potreboval rásť. Poďakuj. Ak máš pocit, že si padal, pochop, že tvoja duša ťa aj takto chránila pred nepriazňou. Aj pád v konečnom výsledku býva rastom. Nov v Strelcovi je 13.12. a prichádza s témou cestovania, vzdelávania, plánovania a bezpečnosti na cestách. Aj šteklivá téma lásky v spojení so sexualitou sa otvára, keďže Venuša je v znamení Škorpióna. No a peniažky... ako inak u Býka? Vážne: peniaze sú dôležité v dualite, ktorú žijeme, ale lipnúť na nich nepotrebuješ. Buď aj v tomto vzťahu slobodný. Spln v Rakovi je 27.12. a rozohrá hry na domov a rodinné vzťahy. Zachoval si vernosť, aj keď Venuša so Škorpiónom harašili? V odpovedi je odpoveď, ako môžeš prežiť ostatné dni starého roku. Želanie pre Býka: želám nový rok naplnený pohodou a výzvami, ktoré pôjdu ľahko.

Blíženci. Vychádza ti v bilancii na konci odchádzajúceho roka, že sa máš venovať viac sebe? Dobre bilancuješ. Zdá sa, že si na seba a svoje potreby myslel málo. Je často napraviť  to, napríklad aj hýčkaním cez masáže či stíšením v ústraní svojho domova. Vyberaj podľa nálady. Nov v Strelcovi je 13.12. a klasicky o pohybe a cestovaní, no v detailoch sa táto klasika môže prejaviť aj inak. Stretávky s novými inšpiratívnymi ľuďmi, nové príležitosti v mnohých oblastiach, sťahovanie, nové zmluvy a dohody. Črtajú sa aj pády do mínusu v oblasti financií, takže finančná gramotnosť a bdelosť sú na mieste. Keď hovorím o bdelosti, tak je to bdelosť, nie žgrlošenie na horšie časy. Ak si vytvárame peňažné rezervy na horšie časy, vysielame vesmíru objednávku, aby fakt horšie časy prišli. Čo tak sporiť na užitočnejší cieľ?  Spln v Rakovi je 27.12., a tak si užite teplo sviatočného i medzisviatočného domova. Želanie pre Blížencov:  nech každý tvoj nový krok je požehnaný šťastím.

Rak. Stále si pod dohľadom Saturna, prísneho a spravodlivého učiteľa, a dobrá správa je, že aj nasledujúci rok bude stáť pri tebe. Čo to znamená? Podporuje napríklad tvoje myslenie, spojenie s rodom, najmä s jeho mužskou líniou, vedie ťa bezpečnou cestou k múdrej vedme či múdremu starcovi... Dáva ti mnoho darov, ale ak si žena, prijmi len toľko, aby si ostala vo svojej ženskej sile. Najmä vedome buduj spojenie medzi srdcom a umom. Nov je v Strelcovi 13.12. a okrem pohybu a cestovania má teraz pre teba pripravený aj bohatý spoločenský život. Jasné, veď sa blížia Vianoce a s nimi aj rôzne kapustnicové večierky. Odkaz Saturna pre ne a teba? Dôstojnosť.  Spln je v Rakovi 27.12., teda v tvojom znamení, a tak si ho uži. Ako? Povolaj svoju intuíciu, zabudni na silvestrovské a novoročné predsavzatia a len buď v prúde energie hviezd.  Želanie pre Raka: nech tvoj život nachádza vždy rovnováhu medzi emóciami a umom.

Lev. Bol či nebol to jednoduchý rok? Záleží od priestoru, z ktorého ho hodnotíš. Ak si v priestore nedôvery a strachov, bol náročný. Ak si v priestore dôvery a pokoja srdca, bol nádherný. Tak či tak - priniesol ti pravdepodobne viac otázok do partnerského vzťahu a do vzťahov s deťmi, ale nič nie je stratené. Ak si odpovede doteraz nezískal, čas na ne sa predlžuje. Vesmír ti tieto témy servíruje ďalej. Nov je v Strelcovi 13.12. a pre teba má pripravené cestovanie. Kam sa vyberieš? Ak máš nejaký cestovateľský sen, teraz je naň čas. Sny potrebuješ dostať do reality, ale nejaké zásadné rozhodnutia nerob. Láskavo ži. Spln je v Rakovi 27.12., teda v čase, keď sa zosilvesterieva. Ak si chystáš predsavzatia do nového roku, odlož ich na deň tvojich narodenín. Vtedy sú energeticky mocnejšie a často aj adresnejšie, lebo tvoja duša vie a pamätá si. Želanie pre Leva: nech je tvoj život plný láskavých prekvapení.

Panna. Bol rok 2023 pre teba rokom zobudenia sa zo sna? Objavil si sily pôsobiace medzi Zemou a nebesami? Objavil si, že vzťahy v rodine, ktorá ti svieti do spirituality, majú vysokú prioritu? Nejako sa práve spiritualita obtiera o tvoj osud, hoci ty si pravdepodobne viac rozumový. Uvoľni teda um, daj priechod pocitom, srdcu a intuícii. Čierna Luna, karmický bod horoskopu, ti ponúka zásadnú zmenu, Saturn v Rybách ju smeruje do žitej spirituality. Nov, ktorý je v Strelcovi 13.12., zas vytvára priestor na nové vízie, nové ciele. Karty trochu zamieša aj Merkur v Kozorožcovi a posvieti si do tvojich partnerských vzťahov i do vzťahov s deťmi. Komunikuj s nimi, otváraj témy tak, aby si bol v nich pravdivý a plný úcty. Spln je v Rakovi 27.12. a najmä o rodine a spokojnom bývaní. Aj emócie sa môžu vyplaviť. Daj priechod tým, ktoré vyjadrujú vďačnosť. Tá ťa podrží pri prípadnom padaní do osobnej krízy či nepokoja. Želanie pre Panny:  želám ti pokoj a súcit v srdci v každej situácii.

Váhy. Tvoja vládnuca planéta Venuša je začiatkom decembra ešte v tvojom znamení, takže pravdepodobne cítiš lásku okolo seba, ty si láska. Alebo necítiš? STAŇ SA LÁSKOU. Venuša ťa ešte podrží. Nov je v Strelcovi 13.12. a má na starosti cestovanie i nové ciele. Pripomínam, že Strelec je parádny vizionár, takže skús nastúpiť na jeho vlnu, pretože sa ti jeho podpora zíde v nove i po ňom. O čo ide? Venuša sa totiž presunie do Škorpióna v dome rodiny, tak pozor na manipulácie. Nemanipuluj ty, nebudú manipulovať ani s tebou. Jasné, že nemanipuluj ani sám so sebou a nesľubuj, že si dopraješ to a to, keď urobíš to a to. Sebamanipulácia ako vyšitá.  Spln je v Rakovi 27.12. a čas na splnenie nejakého sna. Nestačí totiž len snívať. Parádne môže byť, ak si vieš sny premeniť na potreby a potreby naplniť. Teraz máš vesmírnu podporu cez Neptúna. Plávaj na jeho vlnách. Želanie pre Váhy:  želám, aby sa ti sny plnili ľahko v súlade s plánom tvojej duše.  

Škorpión. Cítiš ešte stále vplyv Saturna na svoj život? Predpokladám, že výrazne, pretože od jari ťa intenzívne podporuje v tom, aby mal tvoj život a všetko v ňom poriadok, systém, aby si dokončil neukončené, aby si si posvietil na každý detail a upravil, opravil to, čo úpravu potrebuje. Však to cítiš? Všetko sa to deje v pracovnom i osobnom živote a dobrá správa – Saturn ostáva v Rybách aj nasledujúci rok. Múdry to učiteľ! ... a otvára tému detí a vzťahov s nimi. Vraj každý Škorpión má silnú karmu detí. Buď deti rýchlo a nečakane odchádzajú od teba, alebo ty na nich lipneš, alebo ich dusíš láskou a aj tak odchádzajú. Ako to máš ty? Čo vieš urobiť, aby vzťah s deťmi bol zdravý a ostal vyrovnaný? Alebo je všetko v poriadku? Túto tému načrtne aj nov v Strelcovi 13.12. Ešte viac ju však rozvinie spln v Rakovi, ktorý je 27.12. a je o harmónii domova, o rodinných a partnerských vzťahoch, o zmiereniach. Želanie pre Škorpióna: nech ťa láskavosť sprevádza na každom kroku.

Strelec. Naozaj nemáš na nič čas? Naozaj čas beží ako splašený kôň a nič nestíhaš? No, no, no... zastav. Pozri sa do svojich dní a zistíš, že napríklad priveľa času ti berie mobil, rolovanie v príbehoch na sociálnych sieťach... čas ti niekedy uteká pomedzi prsty. Čo s tým? Preklop k ľudským prioritám, posilňuj vzťahy s rodičmi, partnermi, deťmi, priateľmi. Keď hovorím o partneroch, sú to aj pracovní, obchodní partneri. Jednoducho – posvieť si na svoje vzťahy a daj im plnú pozornosť. Nov je v Strelcovi 13.12. Je to tvoj najdôležitejší, najsilnejší nov v tomto roku. Daj mu punc výnimočnosti a Slnko, Luna aj Mars ti odovzdajú svoje dary: dar spojenia, dar odvahy, dar pružnosti a kreativity. Ak chceš niečo nové rozbehnúť, máš vesmírnu podporu. Spln je v Rakovi 27.12. a tiež sa zaujímavo zoskupia planéty tak, že si posvietiš do svojho vnútra a veľa súvislosti pochopíš medzi Zemou a nebesami. Želanie pre Strelca: želám v každej situácii pokoj tvojej duši.

Kozorožec. Máš pocit, že tvoja životná téma sa tohto roku zmenila? Správny pocit. Veď Saturn, tvoja vládnuca planéta, je od jari v Rybách, a ešte bude aj celý nasledujúci rok. Čo to znamená? Otvorili sa ti dvere viac do spirituality na jednej strane, na druhej vystúpilo aj riziko lipnutia a závislostí. Vyberáš však ty. Nov je v Strelcovi 13.12. a má na starosti cestovanie, pohyb. Vyhovuje? Ak nie, skús sa predsa len nastaviť na zmeny a na možnosti nových začiatkov. Strelec je vizionár, môže ťa inšpirovať, môže ti otvoriť dvere do iných príležitosti. Vykročiť musíš sám. Spoliehaj na svoju rozhodnú silu muža či láskavú silu ženy. Spln je v Rakovi 27.12.  a témou je okrem iného dokončovanie. Dokonči, ukonči všetko, čo si začal v tomto roku. Dokončuješ preto, aby si ostal v plnej sile aj do ďalšieho obdobia, lebo to, čo nedokončíš, ťa oslabuje. Cez nedotiahnuté veci do konca ti uniká sila ako z deravého balónika. Želanie pre Kozorožca:  želám, nech tvoj život plynie v šťastí a spokojnosti.

Vodnár. Ak pozrieš na svoj uplynulý rok, bol plný zmien, výziev... chcel od teba, aby si bol kreatívny, pružný. Dobrá či zlá správa? Bude v tom pokračovať, a tak sa skús nastaviť na zmeny. Veď vieš, že studnička, v ktorej voda stojí a nehýbe sa, zosmradnie. Buď vďačný za všetky výzvy, ktoré ťa podporujú v pohybe, raste.  Presne o tom je aj nov v Strelcovi 13.12.: pohyb, cestovanie, dlhodobé plány a vízie, optimizmus na cestách i v bežnom živote. Pridám ešte aj to, čo Strelec nerád a Vodnár detto – sústreď sa aj na detaily a všetko, čo začneš alebo si už začal, dokonči, uzavri, dotiahni do konca. Ukončovanie je dôležitejšie ako dýchanie. Dych necháš na tomto svete, neukončené si berieš v batohu na druhý breh. Chceš to?     Spln je v Rakovi 27.12. Môže byť hodne emočný. Hlavne však otvorí znovu tému rodu, rodiny, rodinných vzťahov, bývania. Si šťastný? Tak sám od seba? Vyžaruješ šťastie a ľahkosť bytia tak, aby sa od teba šírili ako kruhy na vode do ďaleka po hladine žitia? Si mocná bytosť, dôveruj vesmíru. Želanie pre Vodnára: nech je tvoj život plný zdravej ľahkosti bytia.

Ryby. Jeden rok pod vplyvom Saturna v Rybách končí, ďalší v jeho vplyve začína. Saturn je totiž pomalá planéta, chce od nás také zmeny, ktoré zapadajú do jeho poriadku, systému a tvojho poslania duše, ale dáva na ne dostatok času. Určite ťa však nenechá len tak hlivieť na vavrínoch. Otáča viac tvoju pozornosť do vnútorného sveta, nabáda na spirituálnu cestu, ale upozorňuje aj na riziká závislosti a prázdnoty duše. Všetko máš však v rukách ty. Ty rozhoduješ, či ideš cestou vertikálne nahor, či horizontálne po povrchu.  Nov je v Strelcovi 13.12. a prináša témy cestovania, pohybu, ďalších životných vízií... Keďže je výraznejšie v hre aj Neptún, veľa situácií či príbehov môžeš vnímať skreslene. Odkaz tohto postavenia hviezd? Nerob rýchle a nečakané rozhodnutia.    Spln je v Rakovi 27.12. a keďže je po Vianociach, skús si v ňom zachovať teplo rodinného kruhu, svetlo lásky a pohody. Presne to má totiž na starosti Rak. Želanie pre Ryby: želám rovnováhu jasnej mysle a otvoreného srdca.