Aká téma nás čaká v ďalšom cykle rozprávaní o etikoterapii, ktorá nás baví?

      V stredu 7. apríla 2021 o 20.hodine

sa pozrieme na pocity krivdy, ktoré vznikajú v človeku, keď si myslí, že sa k nemu niekto správa nespravodlivo alebo ho niečím urazí. Krivdu zažívame, keď sa nám deje niečo, čo sa nám nepáči a z čoho máme nepríjemné pocity. Cítime, že nám ubližujú alebo s nami zaobchádzajú s neúctou. Krivda je bolestne vnímaná a prežívaná nespravodlivosť. Obvykle je tento pocit, dojem alebo presvedčenie spojené s nejakým druhom pokorenia, poníženia, manipulácie, neadekvátneho obviňovania či vykorisťovania, prípadne kombinované so stratou ľudskej dôstojnosti, slobody, intimity a podobne. V mužko-ženskej debate rozvinieme odpovede aj na takéto otázky:

Prečo v nás niekedy vzniká pocit, že nám celý svet krivdí? Prejavy krivdy v ženskom a mužskom svete? Prečo vzniká pocit krivdy v partnerských vzťahoch? Môže byť krivda „dedičná“? Aké má pozitíva krivda? Aké zdravotné dôsledky? Ako závisí krivda so sebaúctou? Kedy pocit krivdy rastie? Kedy sa môže rozpúšťať? Ako sa vyliečiť z pocitov krivdy?

Milí poslucháči, diváci, ak máte otázky, pošlite ich, prosím, na mailovú adresu:  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Rozhovor vysielame v premiére na kanáli YouTube, konto Vladimír Červenák a tiež na www.advaita.sk

S láskou VladimíR a SaritA

Podporte nás, prosím, odberom, budete informovaní o nových videách na našom kanáli.