Sila muža, pravidelný unikátny 30-minútový rozhovor dvoch mužov na báze otázok a odpovedí na horúce témy týkajúce sa mužov, otcov, synov z pohľadu Etikoterapie, vysielaný v rámci cyklu K prameňom etikoterapie.

Naživo vysielame každú tretiu stredu, rozhovor vedú VLADIMÍR TĹČIK a VLADIMÍR ČERVENÁK.

Vysielame v premiére na kanály YouTube, konto Vladimír Červenák a tiež na www.advaita.sk.

Otázky a námety na rozhovor môžete písať na mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Streda 24. marec 2021 o 20:00

Okruh tém 5. časti

Strávili sme veľmi príjemný víkend spolu v škole etikoterapie a padli tam dve veľmi zaujímavé témy :

1. Jedna z nich je, že keď nastane hádka medzi mužom a ženou a žena vybuchne, srší hnevom, spomínal si ,že je tým prejavuje obrovskú Dôveru pre muža, že sa žena pred ním odhaľuje v svojich emóciách, a je ako keby nahá a muž by mal byť na to hrdý.

Môžeš to bližšie vysvetliť ?

A ako je to u muža, s jeho hnevom a prejavom emócií, čo má s tým urobiť on ?

2. Druhá téma bola, že každý žijeme v nejakých svojich vzorcoch a presvedčeniach, ktoré nás v živote ovplyvňujú. Poznáme ich dokonale, väčšinou nám však ubližujú a spôsobujú trápenie. Spomínal si, že to je ako to koleso, ktoré sa otáča smerom ,,do pekla,, a my sa na ňom vezieme a na konci dňa na ňom zostávame, lebo vždy tam je nejaký benefit pre nás. Naša hlava to vie vždy zdôvodniť, prečo nechceme zmenu, veď poznáme to prostredie. Môj priateľ to nazval hovorovo, že sme v sračkách, a aj keď sa občas v nich topíme, naučili sme sa v nich plávať.

Čo je ten prvý krok, aby sme nabrali radosť zo zmeny, aby sme zastavili to koleso, ktoré sa točí a začali to koleso otáčať opačným smerom ,,do raja,, ?

Akú podporu potrebujeme ?

Môžeš to povedať na nejakom konkrétnom príklade, nejakej situácii ?

Jozef Mihalisin

poslané

pred 3 hodinami

 

 

 
Podporte nás, prosím, odberom, budete informovaní o nových videách na našom kanáli.