„Dokážeš počúvať?“ otázka, ktorá môže vyvolať úsmev a okamžitú odpoveď, áno, samozrejme, uši mám v poriadku, počujem dobre.
Počuť dobre môže naozaj každý, kto má uši a sluch v poriadku. Počuje však to, čo počúva? V stredu 7.10.2020 o 20. hodine sa budeme rozpravať o počúvaní. V premiére tak otvárame dvanáste stretnutie s pohľadmi do etikoterapie, ktorá nás baví. Počúvať a naozaj počuť, čo druhý hovorí, je veľkou zručnosťou, ktorú fyzicky prezentujeme postavením tela, mimikou tváre, výrazom v očiach a vnútorne nastavením mysle na počúvanie. Teda sme v priestore počúvania. Čo znamená byť v priestore počúvania a aktívne počúvať? Jednoducho - venovať plnú pozornosť tej bytosti, ktorá sa s nami rozpráva. Byť s ňou fyzicky i vo svojej mysli bez toho, aby sme si dopredu vytvárali odpovede, domnienky, aby sme v mysli hodnotili jej výpovede, posudzovali či rozmýšľali úplne o niečom inom. Teda ako počúvať slovo i ticho? O tom bude náš rozhovor v cykle mužsko-ženských rozhovorov K prameňom etikoterapie.
KDE NÁS NÁJDETE?
Streemovať budeme prenos na stránke www.advaita.sk a tiež na kanáli: Vladimír Červenák YouToube. Tešíme sa na Vás - VladimíR a SaritA