Od rána, keď s pocitom vďačnosti precítiš znovuzrodenie do nového dňa, nového života sa naplň pocitom úcty. Čo najintenzívnejšie precíť pocit úcty k predkom, spomeň si  napriklad na niekoho koho máš v hlbokej úcte.
Potom všetkému  na čo pozrieš, čoho sa dotkneš prejavuj   myšlienkami aj činmi úctu celý deň a pokračuj v tom aspoň  21 dni.
 
Začni  ráno s posteľou na ktorej spiš, s úctou ju usteľ, dobre ti slúži a tráviš na nej tretinu života. Pokračuj zubnou kefkou, šálkou z ktorej piješ rannú kávu atd....
 
Prejavuj úctu aj zvieratám a  ľudom s ktorými sa stretneš cez deň. Vždy sa snaž úctu čo najviac v sebe cítiť.  Prejavuj úctu jedlu, ktoré počas dňa konzumuješ, prejav úctu všetkým, ktorí sa na jeho priprave podielali. Dôležité je ten pocit úcty v sebe udržať čo najdlhšie a najintenzívnejšie a cvičiť to tak, aby silnel. Večer si zrekapituluj deň  a precíť ten pocit  úcty k vlastnému životu. Snaž sa celý deň v sebe ten pocit úcty udržať a stále posilňovať, rob to vedome, so zámerom naučiť svoje telo  úctu cítiť. Nájdi každý deň nový spôsob, ako prejaviť úctu každému s kým si  v osobnom, alebo písomnom či telefonickom kontakte.
 
Svoj zámer vyslov nahlas potom ako si ho napíšeš do svojho denníka zámerov:
Vyhlasujem s  integritou, autenticky, zodpovedne a obohacujúc seba a iných, že mojim odhodlaným zámerom je rozvíjať v sebe pocit úcty, tak aby moja sebaúcta rástla, zrozvíjala sa a silnela v záujme najvyššieho dobra všetkých bytostí. Nech sa tak stane! Som tvorivá sila vesmíru, nadaná schopnosťou milovať, spájať sa a tvoriť.
 
Po niekoľkých dňoch  intenzívneho cvičenia zistiš, že ti tvoje okolie čoraz viac a viditeľnejšie prejavuje úctu. Vtedy pokračuj ďalej, nepoľavuj, bude to signál, že si na správnej ceste a treba vytrvať a tento nový pocit v sebe fixovať. Neskôr pocítiš silný pocit úcty a lásky k sebe. Pocítiš, ako veľmi sa miluješ a ako dôležitou osobou pre seba si.
 
Modlitba , ktorú odporúčam modliť sa pred každým jedlom  s cieľom posilniť zámer zvýšiť si sebaúctu.
 
Ďakujem Bohu a Svetelným bytostiam.
Ďakujem za tento pokrm, žehnám ho.
Obetujem ho Bohu,
Ďakujem všetkým, ktorí sa na jeho príprave podielali.
Delím sa oň so všetkými, ktorí hľadujú, mentálne alebo fyzicky.
Príjam ho s úctou, vďačnosťou a láskou na výživu svojho tela.
Ďakujem,
Mier, mier, mier...
 
Nech sa ti darí na ceste sebapoznania.
Rastieme spolu.