ŽENSKÁ BYLINKA - alchemilka lekárska - vytvorila srdce z rannej rosy, aj náhrdelníkom z nej sa vyzdobila. Silná odpoveď z múdrej prírody na mnohé ženské otázky: - máš problém s otehotnením? - ženské organy signalizujú preťaženie? - prechod klope na dvere? - pýtaš sa, ako byť ženou, keď celý svet stojí na tvojich ramenách? - ako sa naučiť povedať nie, keď si taká mäkká, dobrá, poslušná...? - ako sa žensky cítiť, keď potrebuješ v zamestnaní rozhodovať, kontrolovať, riešiť, byť prísnou...? - ako byť múdrou ženou, vášnivou milenkou, láskavou mamou, chápajúcou partnerkou či priateľkou? - ako sa má správať tvoj vnútorný muž s tvojou vnútornou ženou?- ... ?

Žieňa milé, odpovede nájdi v alchemilke so srdcom z rosy. Má ich všetky v sebe - zadívaj sa do jej srdiečka, rozostretým zrakom vnímaj celý obraz, príjmi ho ako odkaz prírody a v uvoľnení sa ním naplň. Odpovede prídu, možnosti sa otvoria.

PS 1: niekedy ráno na lúkach sa umyjem v rose alchemiliek. Len tak pre radosť a podporu mojej ženskosti. Dnes ráno som to neurobila, no lúka ma nepustila domov. Hoci som vedela, že časovo budem stíhať dohovorenú schôdzku eltete, vrátila som sa a čakalo ma v prvej alchemilke vodné srdce ozdobené korálikmi z rosy. Ani som nedýchala z tej nežnej krásy!

PS 2: čo mne ukázala "moja" alchemilka? V každej situácii môžeš byť ženou naplno s otvoreným transparentným srdcom, s nehou v sebe i s nehou vyžarujúcou do svojho okolia, so ženským a nežným nastavovaním hraníc - dokonca si svoje hranice môžem vyzdobiť korálikami svojej dôstojnosti, láskavosti, múdrosti tak, aby som bola autentická, jedinečná, svoja. A ako sa poznám, prídu pri stíšení aj ďalšie alchemilkové odkazy. Nooo, čo ti poviem - ženská bylinka na ženské pokecanie si.