Baran, v marci sa deje veľa zaujímavých príbehov. Prvý súvisí s tebou – začínaš nový rok, za tebou putujú pekne v rade ďalšie znamenia. Druhý súvisí so Saturnom. Presunie sa začiatkom mesiaca z Vodnára do Rýb a s prestávkami v nich ostane niekoľko rokov. Čo to znamená pre teba? Ovplyvní  najmä oblasť práce a bude od teba chcieť disciplínu, poriadok zodpovednosť a seriózne konanie vo všetkom, čo robíš. Ak máš rád „srandičky, srandičky“, teraz sa ich vzdaj.  Spln rovnako ako aj prechod Saturna do Rýb bude v Panne 7.3. Obaja chcú od teba seriózny prístup nielen k práci, ale aj zodpovednosť k svojmu zdraviu. Možno sa ti zdá, že to nejde spolu skĺbiť, ale mal by si skúsiť. Časť dňa venuj práci. Potom klik. Časť dňa venuj oddychu. Práca nech sa ti nemieša do oddychu, oddych nech nezasahuje v práci. Každému však zodpovedne vydeľ rovnaký priestor vo svojom živote.

 

Nov  bude v tvojom  znamení, teda v Baranovi, 21.3.2023 a to bude energetická bomba. Predstav si: nov v Baranovi, začiatok jari, sila prírody, odvaha rastlín ukázať sa svetu, tiež Jupiter, planéta rozmachu a šťastia, stojí v Baranovi... sila, ktorá ti neprichádza každý mesiac. Uži si ju na niečo nové a krásne. Niečo pre Barana: špeciálna masáž hlavy, pokojne aj automasáž.

Býk, v marci môžeš vnímať také zamilované „šimranie“ v brušku bez toho, aby si si uvedomoval jeho zdroj. Prezradím, kde je. V tebe. Nie náhodou si sa narodil v znamení Býka, lebo ono naznačuje spojenie so zemou. Marec je obdobím Barana, keď zem ožíva. Rodí sa v nej s odvahou nový život. Zhluk týchto udalostí môže prebudiť oheň v tebe, ktorý ťa spája so zemou, zrodom, odvahou, novým energetickým rozletom. Vnímaj napríklad, čo sa bude diať v tebe 7.3. Vtedy sa Saturn presunie do znamenia Rýb a zároveň bude spln v Panne. Ryby v tomto postavení ti môžu priviesť do cesty nových priateľov, nové známosti, Panna malé zmeny v oblasti zdravia a práce s odkazom – čo si začal, dokonči, prosím. Sily i odvahu na všetko máš, jar je práve v tomto zázračná. Nov bude v Baranovi 21.3. a teraz už so silnou výzvou vážne všetko rozrobené ukončiť. Čo neurobíš ty, to osud dokonči, často osudové ukončovačky sú však bolestivejšie... Dobrá správa: Venuša, tvoja vládnuca planéta, sa presunula do Býka, a tak tvoje vnútorné vyžarovanie, krása, príťažlivosť, harmónia majú zelenú. Ty si viditeľný pre všetkých, otvára sa ti veľa možností na niečo nové. Niečo pre Býka: ľahká šatka na krku, pokojne aj na cestu v otvorenom kabriolete.

Blíženci, uvedomuješ si silu slova? Vieš, že slovom môžeš hladkať, udierať aj harmonizovať? Uvedomuješ si, že ty si ten, ktorý cez slovo mnohé dokáže? Prichádzame do jarného obdobia, kedy sa sila pýta z každej strany do života. Oblečme ju do láskavých šiat a dajme jej priechod. Nežná sila ženy, rozhodná sila muža nech kráčajú spolu životom. Vieš, aká výzva je v týchto slovách pre teba? Nuž – múdro narábať so slovami a že občas aj pauza v reči je zlato. Spln bude v Panne 7.3. a okrem tém zdravia a kvality životného štýlu ti prináša špecifikum. Komunikáciu v kruhu rodiny ohľadom práce, školy, záľub, ktoré prinášajú zisk. Možno budeš cítiť pnutie prebrať mnohé pracovné veci so svojou rodinou. Nielen tvoje, ale aj ich. Pri akejkoľvek komunikácii s nimi si uvedom, že sú tvojím najhlbším zrkadlom a čokoľvek vyložíte na stôl, pozri, ako to rezonuje s tebou. Neútoč, nevysvetľuj, nestavaj sa do odporu, ale precíť. Seba v tom druhom. Výsledkom tohto cítenia nech je snaha o porozumenie a porozumenie samé. Pýtaj sa, čo ti nie je jasné. V nove v Baranovi 21.3. akoby si našiel, pretože vtedy bude aj Merkúr v Baranovi a to pre teba silné komunikačné spojenie. Niečo pre Blíženca: hadie pohyby rukami, pokojne aj na zvádzanie svojho miláčika.

Rak, čo najsilnejšie sa môže objaviť v marci? Žeby to boli zas len emócie? Napísala som – len, ale chvalabohu za ne. Pomáhajú nielen tebe uvoľňovať hlboké traumy a otvárajú cestu do energetickej a spirituálnej oblasti života. Emócie sú totiž portálom, cez ktorý môžeme vystúpiť na vyšší schodík. Prečo práve v marci naberú na sile? ... lebo ty si vodné znamenie a začiatkom marca Saturn vbehne do druhého vodného znamenia, do Rýb a otvorí témy, ktoré nemáš vyriešené. Saturn je totiž veľmi múdry učiteľ a chce ti dobre aj za cenu zdanlivých bolestí. Takže voda, emócie, slzy. Je v nich pozitivita? Spomeň si na vetičku, ktorú si možno počúval v detstve – len plač, budeš krajší. Spln bude v Panne 7.3. zároveň s prechodom Saturna do Rýb, takže silný deň pre mnohé uvedomenia. Ostaň bdelý, lebo aj v práci môže nastať pohyb a zmeny. Pozor však! Nevyhováraj sa na horoskop! Hviezdy v horoskope len naznačujú, konáš ty. Nov bude v Baranovi 21.3., deň predtým sa žezla ujme jar, takže ďalšie silné obdobie na zmeny, na otváranie nových ciest a inšpirácií. Do kariéry ti prichádzajú možnosti, buď im otvorený a vnímaj, čo ti vraví intuícia. Ona dobre vie... Niečo pre Raka: v teple domova rozhovory pri sviečke, pokojne aj milovanie v jej svetle.

Lev, niektoré témy uzavieraš, nové jar otvára. Uzavretá by mohla byť už téma vzťahov, pracovných aj osobných. Ak ešte v nich niečo škrípe, skús to riešiť cez seba. Pozri sa, čo ti vzťah zrkadli a zmeň. Príklad? Rozčuľuje ťa, že partner rozhadzuje po byte svoje veci? Že si ich nevie odložiť? Otoč pohľad do seba: kde ty máš neporiadok, kde si nevieš poradiť sám so sebou, kde je v tvojom živote niečo na nesprávnom mieste... Tieto a podobné otázky ti ukážu pravdu o sebe samom. Urobíš zmenu v sebe, možno z partnera sa stane poriadkumilovný človek. Nepôjde to lusknutím prstov, ale pôjde. Spln bude v Panne 7.3. a v tento deň aj Saturn vchádza z Vodnára do Rýb, takže silný deň bude. Téma? Poriadok v nás i okolo nás. Aké príznačné! Panna so Saturnom sú dva podnety, ktoré chcú fakt všetko na svojom mieste, ktoré chcú systém a uzemnenie. Možno sa ti to celkom nepáči, ale všetko raz pominie. Nov bude v Baranovi 21.3., deň predtým nastúpi na trón jar, takže znovu sila, ktorá prinesie nejaké karmické príbehy. Neľakaj sa. Karma je dôsledkom našich predchádzajúcich činov a pokojne môže byť plusová. Ak by aj prišla náročnejšia, vedz, že spracovávaš len to, čo si si niekedy niekde pripravil. Tvoje maslo. Niečo pre Leva: výlet do radosti, pokojne s celou rodinou, alebo triedou svojej ratolesti.

Panna, tešíš sa, že prichádzajú teplé dni? Ak si typická Panna, pritiahne ťa zem, bosonohé prechádzky v čistej tráve, les s najlepšou wifinou na svete. Okrem toho – prichádza pre teba najsilnejší spln roka. Spln v tvojom znamení, teda v Panne 7.3. Slnko ako mužský archetyp predstavuje rozumovú stránku. Luna ako ženský archetyp prináša emócie a vnútorné pochody. Čo tieto dve sily môžu otvoriť? Témy tvojich predkov, z ktorých si si aj ty nabalil do životného batôžka. Najmä tie, ktoré ste v rode neukončili, ťahajú sa aj v tvojom živote, aj v živote tvojich detí. Čo s tým? Uvedom si, pochop, prijmi, pusti a poďakuj. Vybavené. Ak to nepôjde na prvýkrát, do smrti máš čas, alebo aj v budúcich zrodeniach môžeš riešiť. To nie sú vyhrážky, to sú možnosti, ktoré všetci máme. Život nás totiž nikdy nenechá padnúť, to len my sa opúšťame a padáme. Nov bude v Baranovi 21.3. a do tohto spojenia sa pripletie ešte Neptún. On rád zahaľuje, nedáva možnosť vidieť pravde do očí. Problém? Ostaň v pohode, teraz nemusíš investovať, plať len povinné poplatky. Vyjasní sa. Ak však potrebuješ cítiť aj finančnú stabilitu, prekontroluj si účty, spočítaj svoje požehnania. Niečo pre Pannu: brušné tance, pokojne aj v tónoch Labutieho jazera. Že si chlap? Uvoľni sa, nerozmýšľaj, ži.

Váhy, jar žiada jarné upratovanie. Aj v šatníku, aj okolo seba, aj v sebe. Myslím, že tebe je jasné, o aké tri priestory na upratovanie ide. Netreba vysvetľovať. Stačí si uvedomiť – ako okolo seba, tak i vo svojom vnútri. Uvoľni sa a poobzeraj sa po svojom byte očami, ktoré ho vidia akoby prvýkrát. Hneď zbadáš, čo potrebuje tvoje ruky, čo nové nápady. Uprac si ešte aj v účtoch, urob poriadok aj v počítači, vyrovnaj pohľadávky aj dlhy. Ľahšie sa ti bude žiť. Inak každý dlh môžeš cítiť ako kameň, ktorý ťa ťahá dole. Spln bude v Panne 7.3. a zároveň v tento deň sa Saturn presunie z Vodnára do Rýb. Čo to pre teba znamená? V prvom rade tie spomínané dlhy, v druhom si uvedom, že Saturn je planéta na dlhý ťah, takže sa ti otvárajú udalosti, ktoré ostanú v tvojom živote možno niekoľko rokov. Preto je vhodné ísť životom bdelo a dôstojne. Nov bude v Baranovi 21.3., deň predtým vstúpi jar do mocných dní, a tak sa priprav na nové veci, na rast a odvahu vykračovať z komfortnej zóny. Viem, že to pôjde, lebo si vo svojej sile, poznáš svoje silné stránky a vieš spracovať aj tie slabšie. Ešte raz hovorím – vieš. Žiadne váhanie. Zabudni, že by Váha mohla byť váhavá. Prebuď svoje sebavedommie a kráčaj. Niečo pre Váhy: automojkanie obličiek hladkaním, pokojne aj rukami zaláskaveného partnera.

Škorpión, Škorpiónik milý, parádne dni prichádzajú. Vraj máš rád prechádzky, vzduch, ľahký pohyb, tak máš ho mať už v marci. Ono je fajn mať upratanú hlavu a pohyb jej pomôže. Prečo to píšem? Výrazna zmena témy života je na obzore. Saturn, múdry, spravodlivý a trpezlivý učiteľ, prejde 7.3. z Vodnára do Rýb. Naviac, v tento deň je aj spln v Panne. Všetko poriadkumilovné energie. Upratovacia sila. Čo upraceš správne teraz, bude upratané nadlho. Znovu sa tu črtajú témy vzťahov so ženami a dôležitosť mať s nimi zarovnané. Ty sám poznáš – ako. Hĺbky tvojho poznania prinášajú odpovede, a tak vieš, kedy povedať vzťahu áno, kedy ho uvoľniť. Ešte jedna dlhodobá téma tu je – deti. Škorpióni sa totiž rodia s témou dieťaťa. Zvyčajne v ich rodovej línii sú výzvy vo vzťahoch rodičia a deti, deti a rodičia. Teraz je čas dlhodobo si v týchto vzťahoch upratať, lebo Saturn... Ešte k splnu v Panne – je o starostlivosti o vlastné zdravie. Zdravotné prehliadky, prevencia, hýčkanie sa vo welness či tam, kde ti je fyzicky aj psychicky najlepšie. Nov bude v Baranovi 21.3. – je to akčné obdobie. Podnikanie, nové projekty, vzťahy so spolupracovníkmi, inšpirácia k niečomu veľkému. Je jar, nečudo, že i ty ideš do plnej sily. Niečo pre Škorpióna: bylinkový kúpeľ, pokojne aj s partnerom v jednej vani.

Strelec, slobodná duša, začínaš mať pocit, že niekto na teba tlačí? Fakt sa to deje? Zastav sa a podumaj nad vetičkou: ako vonku, tak i vo vnútri. Ak máš pocit, že niekto ti siaha na tvoju slobodu a manipuluje tebou, pozri sa do svojho vnútra, kde ty tak konáš. Nič z vonku nemôže prísť, keby si ty vo svojom vnútri na to nevytvoril podmienky. To je jedna vec. Druhá – tvoje pohodlie. Jar je silné obdobie rastu, akcií, pohybu, a tak, haló, zobuď sa. Zaujímavý deň je 7.3. – nastane spln v Panne a tiež Saturn prestúpi z Vodnára do Rýb. Sila tohto dňa je však už niekoľko dní pred jeho vyvrcholením aj po ňom. Predpokladám, že ju vnímaš, priprav sa na rast. Do krásy, zdravia, sily, spirituality... bez tlačenia, plyň v prúde žitia. Saturn pomôže upratať tam, kde máš neukončenia. Najviac to pocítiš asi vo vzťahoch a v rodinnom prostredí. Keďže ide o Saturna, zmeny budú dlhodobé. Idem s kožou na trh – som slnečný Strelec, mám 70 rokov, a tak to, čo urobím teraz v Saturnovi v Rybách, v tom dožijem a zomriem. Uvedomujúc si túto realitu, pozývam do svojho života pokoj a dôstojnosť, aby som v týchto kvalitách odchádzala zo sveta.  Nov v Baranovi bude 21.3. Zachovaj pohodu v pohybe: tancuj, kráčaj, vrť sa, neseď doma na zadku. Niečo pre Strelca: odzemok, pokojne aj v kraťasoch či minisukničke.

Kozorožec, prichádza akčný marec nielen tým, že nastupuje nový astrologický rok so znamením Baran, ale pre teba súvisí aj s pohybom Saturna, tvojej vládnucej planéty. Ten totiž 7.3. prestúpi z Vodnára do Rýb a prinesie zmeny tém. Keďže Saturn je múdry a spravodolivý učiteľ, tieto kvality bude dlhodobo chcieť aj od teba. Múdrosť, spravodlivosť, trpezlivosť, nadhľad. Merkúr k tomu prihodí – schopnosť láskavo komunikovať a v každej komunikácii sledovať najvyšší cieľ. Tým je porozumenie. Spln otvorí ešte jednu tému, a to cestovanie. Ak máš túto túžbu v sebe, premeň ju na potrebu, cestu do zahraničia si však dobre naplánuj, zbaľ kufor a choď. Podčiarkujem – podmienkou tvojho cestovania je kvalitná príprava a zabezpečenie cesty po každej stránke. Ty nemôžeš len tak mirnix-dirnix nasadnúť na vlak a ísť. Teda, môžeš, ale má to svoje dôsledky. Nov bude v Baranovi 21.3. a keďže ide o akčný nov, bude od teba žiadať viac pohybu. Fyzického: záhrada, šport, turistika... a mentálno-emočného cez vzťahy so ženami rodiny i rodu. Oba druhy pohybu ťa môžu posunúť o level vyššie so spomínanou saturnskou silou v dobrovoľnom prúdení alebo nedobrovoľne s bolesťou. Vyberáš ty. Niečo pre Kozorožca: masáž celého tela, pokojne aj ušné sviečky do uší.

Vodnár, nádych a dlhý výdych, prichádza nové obdobie. Saturn, ktorý bol v tvojom znamení niekoľko rokov a klepkal ti po prstoch, ak sa mu niečo nepáčilo, prechádza z Vodnára do Rýb 7.3. Saturn totiž vodnárske energie nemusí, ale s prechodom do Rýb sa veľa príbehov upokoji. Pre teba to bolo pravdepodobne obdobie nových informácií a intenzívneho učenia v tom najlepšom. Ak si sa učeniu a zmenám bránil, bolo to náročné obdobie. Nové témy? Postoj k financiám, k životným hodnotám, silne sa otvára aj téma vlastnenia, majetkových záležitostí, hmotného zabezpečenia. Táto téma ide v súlade nielen so Saturnom, ale aj so splnom v Pane, ktorý tiež pripadá na 7.3. V pozadí týchto tém  sa objavuje aj sexualita, erotika a riešenie vzťahov, ktoré sú vyživujúce, a ktoré oslabujúce.  Téma partnerských vzťahov bude intenzívnejšie pokračovať po nove v Baranovi, ktorý bude 21.3. Pôjde najmä o kumunikáciu vo vzťahoch: kedy komunikovať láskavo, kedy radšej mlčať, kedy si uvedomiť, že slová nepomôžu, ale svojím zmýšľaním a konaním môžeš inšpirovať. Komunikácia totiž nie je len o slovách. Okrem partnerov tvoju pozornosť a láskavosť potrebujú aj tvoji súrodenci. Niečo pre Vodnára: výskoky na trampolíne, pokojne aj s partnerom a potom dajte vzájomnú masáž členkov.

Ryby, prelomový mesiac nastáva. Nielenže prichádza sila jari, spln, nov a prvý jarný deň, ale pre teba hlavne sa posúva 7.3. Saturn z Vodnára do tvojho znamenia, do znamenia Rýb. Končí čas napätia z nepohody Saturna vo Vodnárovi, poďakuj však, že nás veľa naučil. Svet sa síce ocitol v globálnej kríze, no ukázal, kde sú naše slabiny, kde potrebujeme viac zabrať, kde, naopak, všetko pustiť a ísť v prúde. Spln v Panne bude tiež 7.3. a chce viac pozornosti venovať zdraviu, životnému štýlu a ekonomike. Máš v malíčku ekonomickú gramotnosť? Viem, že v školách sa málo učí, a tak nás prax zvyčajne do hĺbky preverí. Aké výsledky máš z rovnice prijal-dal? Intenzívnejšie v hre je aj Neptún s Merkúrom. Neptún rád zahmlieva, a tak vždy skôr, ako sa rozhodneš pre niečo, alebo uveríš nejakému tvrdeniu, daj si čas. Nevstupuj do hádok, nevysvetľuj, nemrhaj slovami. Ostaň v pokoji a plávaj vo svojom prúde. Svetlo do mnohých oblasti prichádza. Nov bude v Baranovi 21.3. a prebudí ešte hlbšiu intuíciu. Počúvaj ju, je to reč duše, veľa dverí sa ti cez ňu otvorí. Ak však cítiš zamrznutie, pozri, kde si sám blokuješ energiu. Môže to byť aj cez myšlienky, pocity, slová, konanie.  Niečo pre Ryby: prechod jarným potokom naboso, pokojne aj celotelový kúpeľ, žeby s partnerom?