Detské horoskopy som robila skôr, ako som sa naplno uhniezdila v astrológii. Bola som vtedy - z môjho súčasného pohľadu - podporný asistent pri ich rozbore :-)  Pomáhali mi skúsenosti z výchovy mojich troch princezien i skúsenosti z praxe učiteľky základnej školy. Tridsať rokov som učila prevažne na druhom stupni.

... a po rokoch takejto astropraxe som vkĺzla do karmickej astrológie a súčasne do etikoterapeutickej školy Advaita. Mňam. Obe zapadli do môjho života ako puzzle.

Detský i dospelácky horoskop

Rodičia sa zvyčajne ozvú, keď majú pocit, že si so svojím dieťaťom nevedia rady. Buď je podľa nich celkom iné, ako oni, buď je na nich pomalé, prirýchle, buď majú pocit, že je čiernou ovcou rodiny, alebo príliš nerozhodné, málo sebavedomé, príliš sebavedomé, alebo viac chorľavé, alebo makové či orechové.

Predpokladám, Etiškári, že už tušíte, kde je odpoveď o dieťati. Akoby o sebe hovorili... deti sú totiž úžasnými hercami, hrajú dokonale zrkadlenie, ale jasné, že si priniesli do vlastnej rodiny svoje vlastné koreňové vzorce, ktoré sú rovnaké alebo podobné s tými dospeláckymi. Plus si ešte do karmického batôžka do tohto života pribalili aj niektoré iné úlohy z mužskej i ženskej línie rodu. Oni si vybrali podľa zámeru duše.  A teraz buď, rodič, múdry.

Keď mám pripraviť horoskop dieťaťa, občas navrhujem urobiť aj horoskopy pre rodičov. Takýto balíček horoskopov je špeciálne mňam, lebo v ňom vidno jasne rodové previazania, vidno v ňom súvislosti prečo, kto, ako, keby...

Čo vidíš na dieťati, hľadaj v sebe

Dieťa býva zvyčajne väčším a dokonalejším zrkadlom ako ktokoľvek iný. Svojím správaním vie úplne presne trafiť do najboľavejšieho miesta v nás, do tajomstiev, ktoré nechceme vidieť, poodhaľujú aj naše tiene. Niekedy veľmi jasne hocikedy, niekedy len v krízových či chaotických situáciách.

Mám skúsenosť, že to, čo rodičia vidia na svojom dieťati, majú veľmi silno zatlačené do tieňa. Spomínam si na štvorčlennú rodinku, ktorá prišla za mnou v komplet zložení a na celom sedení boli všetci štyria. Nestáva sa to často, že sedíme takto spolu, ale tu trvali, že oni to dajú spolu, nemajú medzi sebou žiadne tajomstvá a očakávali, že po stretnutí budú vedieť, ako medzi sebou komunikovať. Netušili, že rozbor horoskopov je  duševným striptízom, ako hovorieval môj úplne prvý učiteľ astrológie, a že odhalíme problém inde, ako si dospelí mysleli.  

Podľa rodičov bolo problémom mladšie dievča. Bojovné, papuľnaté, pichľavé v reči, ktoré sa snažilo ignorovať školu. Vlastne škola bola momentálne najväčším problémom. V horoskope má dievča výrazne postavenú planétu Mars, silne obsadené znamenie Škorpión a svojich rodičov vnímala už pred svojom narodením ako dva bojovné protipóly. Preto si ich vybrala, veď je bojovníčka ako hrom. Naviac má v numerologickej mriežke tri trojky, jej rodičia po jednej.

Debata jasná, dlhá. Poviem výsledok, ktorý pravdepodobne, Vy Etiškári, tušíte. Stopercentným a poriadne nabrúseným bojovníkom v rodine je mama. Ona si však svoju bojovnosť vôbec nepripúšťala, až sme na konkrétnych situáciách z rodiny, keď sa osmelil rozprávať najmä manžel, ale i deti sa pridali, videli všetci, že je to tak. Po čase dokonca i mamina. Tá potom ticho priznala, že má rakovinu. Bojovala nielen so všetkými v rodine, ale agresivitu otáčala aj do svojho vnútra. A ticho sa priznal i otec rodiny, že... aj staršia dcéra hovorila o svojich zdravotných problémoch, že... Všetci traja išli cez zápaly až do agresívnych chorobných prejavov. Jediná zdravá bola vraj „problematická, dievčina.

Z môjho pohľadu pri príchode na tento svet dievčina „vedela“, do čoho ide, vedela, že potrebuje práve bojovnú rodinu, aby vedela so svojou bojovnosťou pracovať. Koreňový vzorec. A narodila sa so silne obsadeným Škorpiónom, ktorý jej zas dal do vienka veľký dar - regeneračné schopnosti.

S rodinou som stále v kontakte.