Ak sa opýtaš kohokoľvek, v akom znamení sa narodil, zvyčajne vie odpovedať, že je buď Baran, Býk, Blíženec, Rak, Lev, Panna, Váhy, Škorpión, Strelec, Kozorožec, Vodnár alebo Ryby. Čo to znamená? To znamená, že podľa dátumu jeho narodenia Slnko stálo presne v danom znamení, a tak sa s ním stotožňuje.

„Som Baran,“ povie a tebe už v hlave ide, že môže byť tvrdohlavý, zlostný, agresívny, smelý, odvážny... Spomenieš si na základnú charakteristiku čistokrvného Barana. Nikto však nie je len Baran, Býk... Ryby. Sme všetkých dvanásť znamení zverokruhu, lebo všetkých dvanásť energií máme v sebe a ony sa prejavujú v určitej oblasti (v dome horoskopu) nášho života, v určitých životných etapách, alebo v určitých situáciách.

Postavenie Slnka v našom horoskope však ukazuje na osvetlenú oblasť nášho života. Nie náhodou si sa narodil v tom-ktorom znamení. Slnko ti osvetľuje pozemskú cestu a hovorí, ktoré úlohy z rodovej línii, najmä mužskej, si si zabalil do balíčka na cestu životom. Hovorí, aký je tvoj základný charakter, kde sú tvoje silné stránky, ale aj tiene. Hovorí, kde je tvoja sila, ale aj slabosti. Hovorí o cnostiach, ktoré môžeš rozvíjať, ale hovorí aj o nerestiach, ktoré potrebuješ prijať a premeniť na dary. Hovorí teda o tebe a o tvojom rode, o tvojich a rodových daroch, talentoch, požehnaniach, pádoch, omyloch, nezvládnutých emóciách, vlastnostiach, bolestiach i zraneniach.

Slnko určuje hranicu medzi svetlom a tmou. Buď svetlo. Tma sa rozplynie. Tiene môžu ostať. Ty si však neprišiel na Zem oddychovať s vyloženými nohami. Prišiel si aj cez postavenie Slnka v horoskope narodenia spoznať svoje výzvy a spracovať ich. Ako? Napríklad aj tak, že prijatím svojho slnečného znamenia sa staviaš do prúdu, v ktorom podporuješ seba i svoj rod, aby vďaka tebe rástol, uvoľňoval odpor, uvoľňoval neresti jednotlivých znamení  a aby každé nové tvoje zrodenie bolo o level vyššie, aby si celý rod pozdvihol po špirále osudu.

Hovorím o prijatí svojho slnečného znamenia. Prečo? Občas  počujem – narodil som sa v nešťastnom, ťažkom, komplikovanom... znamení. Zastav sa. Narodil sa v tom najlepšom znamení, máš ten najlepší horoskop pre vývoj svojej duše. Ty si si totiž vybral kedysi dávno rodovú líniu, v ktorej môžeš liečiť svoje zranenia z minulých zrodení a v ktorej môžeš rásť. Teda žiadna náhoda, že si sa narodil v určitom znamení. Vkĺzol si do ľudského tela a prišiel na Zem preto, aby si spoznal cnosti svojho znamenia a riešil, liečil neresti svojho znamenia. Práve cez neresti môžeš spoznať, kde si v minulých životoch zlyhal ty alebo tvoji predkovia. Vysvetlím pri Býkovi: ak si sa napríklad narodil v slnečnom znamení Býk, potrebuješ v tomto živote nájsť správny vzťah k hmote, majetku, nehnuteľnostiam, nevyhnutným hmotným potrebám pre život i k luxusu. Pravdepodobne Býci majú skúsenosti aj s podvodmi, manipuláciami okolo majetkov, s lipnutím na majetku... Ak si sa teda narodil ako Býk, máš možno nejaké takéto úlohy v tomto živote alebo podobné týkajúce sa hmoty a potrebuješ nájsť rovnováhu medzi matériou a spiritualitou. 

 

Všeličo o Slnku

   

  • je najjasnejšou hviezdou na oblohe, jeho gravitačné pôsobenie udržiava na obežných dráhach okolo Slnka všetky objekty slnečnej sústavy, teda aj našu Zem,
  • v horoskope predstavuje energiu, zdravie, vitalitu, sebadôveru, veľkorysosť, individualitu, hravosť, humor, erotiku, deti, vôľu, otca, je teda predstaviteľom mužskej energie,
  • v gréckej a rímskej mytológie bol boh Slnko mužského rodu. Pre Grékov to bol Hélios, neskôr Apolón,
  • v egyptskej mytológii je RA  boh Slnka a kráľ bohov. Je znázornený so slnečným kotúčom na hlave, okolo ktorého je omotaný had,  on je najčastejšie znázorňovaný ako jastrab.  RA prechádzal každý deň od východu Slnka oblohou na lodi, potom v noci zostúpil do podsvetia.
  • časti tela: srdce, krvný obeh, týmus, oči, chrbtica,
  • slnečné rastliny: slnečnica, nechtík, ľubovník bodkovaný, prvosienka jarná, hlaváčik jarný, olivovník, myrhovník, kadidlovník, oman pravý, angelika lekárska, rozmarín lekársky,
  • ovocie a zelenina: citróny, pomaranče, tropické ovocie, ananás, dule, kukurica, artičoky,
  • korenie: bobkový list, rozmarín, škorica, karí, kurkuma, bazalka,
  • kov: zlato

 

Citáty a úslovia o Slnku

Deň bez modlitby je ako obloha bez Slnka, ako záhrada bez kvetov. (Ján XXIII.)                                

Neprestávaj veriť vo všetko krásne. Ver v Slnko, aj keď zapadne. Ver v jar, aj keď pominie. (Roy R.Gilson)       

Západy Slnka sú dôkazom, že bez ohľadu na to, čo sa stane, každý deň môže skončiť nádherne. (Kristen Butler)

Aj najtemnejšia noc raz skončí a vyjde Slnko. (Victor Hugo)                                                                                                      

Slnko do vreca chytá. (slovenské)

Slnko nemožno rukou zatieniť. (slovenské príslovie)

Slnko nezakryješ cípom plášťa, pravdu neutajíš. (tadžické)   

Aj do myšacej diery Slnko niekedy nahliadne. (kórejské)    

Ešte nezapadlo Slnko všetkým dňom. (latinské)