PONDELOK má svoju vládnucu planétu so silou ženy, planétu plnú zmien a vodného živlu. Ktoráže to je? Predsa LUNA. Ona Ti prináša možnosť napojiť sa ľahšie na svoju intuíciu. Ver, že ju máš aj Ty. Dostali sme ju do základnej výbavy na tento svet, tak ju zobuď práve v pondelok v sebe. Ukonči všetky pochybnosti, nemysli na to, čo bolo včera. Ostaň v pokoji aj s myšlienkami na budúcnosť, ale užívaj prítomnosť. Tu a teraz, lebo žiadna túžba, žiadna zlatá rybka, žiaden dedo Mráz, žiadne - čo by bolo keby - Ti nedajú to, čo dnešný deň.

Nájdi krásu v tom, čím momentálne žiješ, spoľahni sa na svoju intuíciu. Napoj sa na ňu na svoje vnútro, teš sa z prítomnosti, nájdi v nej čo len zrniečko radosti, krásy, múdrosti a nechaj ho vyrásť. Ty si ten, ktorý si vyberá a tvorí svoju prítomnosť, tak s radosťou ži tu a teraz.

Napadá mi pri lunárnom pondelku ešte jedna súvislosť s Lunou, vodou a modlitbou. Pravidelne si umývaš ruky a pýtam sa – umývaš si aj dušu? Napríklad modlitbou, žehnaním, mantrami, pekným slovom, myšlienkou... 

UTOROK má silu planéty MARS. Počuješ? Silu a s ňou spojenú odvahu, ale aj iné vlastnosti martického bojovníka, ako sú netrpezlivosť, nespokojnosť, hnev, agresivita, ale i neustále sťažovanie. Pamätaj však, že si to Ty, kto si vyberá. Ty si môžeš vybrať a svoju silu muža či silu ženy používať s najvyšším dobrom všetkých bytostí. Použi ju pre radostné, odvážne, šťastné žitie dnešného dňa.

Všetci sme na jednej vlne, Tvoja radosť nech podporí moju, moja jeho, jeho ich a tá naša nech podporí radosť celej Zeme, celého Vesmíru. Zabudni na pýchu, že Ty zachraňuješ planétu Zem, že Ty otváraš nejaké portály, že Ty urýchľuješ dianie sveta... To je len Tvoja ilúzia. Svet, Zem, Vesmír majú svoju múdrosť, a tak si spomeň na to, že spolu so Zemou, Vesmírom dýchaš od nepamäti v jednom rytme. Spolu so Zemou, Vesmírom nielen dýchaš, ale aj tvoríš, miluješ, máš silu správne žiť v súznení s vesmírnym, božím poriadkom. Sme JEDNO. Ty, ja, my, Zem, Vesmír sme jedno. 

 

STREDU má pod palcom planéta MERKÚR. Je to Tvoj vnútorný mudrc, Tvoja vedma, ktorí sa prejavujú najmä cez slovo, komunikáciu, cez spojenie s inými bytosťami. Ponúkajú Ti možnosť precítiť silu slova a vedieť s ňou láskavo pracovať, dokázať každé slovo previesť cez srdce, aby dýchalo láskavosťou, súcitom a pokojom.

Práve v čase výnimočných udalostí, príbehov je dôležité, aby si ostal v pokoji a vedel rozlišovať správne od nesprávneho, vedel prijímať s rešpektom život taký, aký je.  Potom ho môžeš aj myšlienkou, aj slovom, aj činom meniť na taký, aby bol každou sekundou krajším, zdravším a bezpečnejším miestom pre život.

Streda je v strede týždňa s múdrosťou Merkúra. Ostaň i Ty vo svojom strede napriek všetkému, čo sa okolo Teba deje. Buď ako lotosový kvietok na hladine vody. Všetko bahno, kalnú vodu, neprehľadnosť hlbín lotos cestou od koreňa ku korune svojho kvetu pretransformuje do krásy, ktorou Ťa teší. Cez krásu s Tebou komunikuje, hladká dušu a stále sa hojdá na hladine, aj keď okolo zúri búrka.   

 

ŠTVRTOK sa kamaráti s planétou šťastia a mnohých možností, ktorú nazývame JUPITER. Je to Tvoj vnútorný učiteľ, guru, ktorý Ti ukazuje cestu z temnoty – gu do svetla – ru. Učí Ťa cítiť sa celistvo a šťastne bez vonkajšej príčiny. Pocity celistvosti a šťastia vychádzajú z Tvojho vnútra, Ty si šťastná bytosť.

Ak pochybuješ, spočítaj si svoje požehnania, pozri sa na svoje dary, talenty a ukonči svoje pochybnosti. Si v každej situácii kreatívna inteligencia vesmíru, požehnaná silou tvorivosti, láskavosti, súcitu a múdrosti. Nechávaj ich rozkvitnúť  a s radosťou si ich nes do ďalších dní. Podporíš súcit a múdrosť nielen v sebe, ale vo všetkých bytostiach planéty Zem, v celom Vesmíre. Sme totiž na jednej vlne. Čo cítiš Ty, cítim i ja, čím pohnem ja, tým pohneš i Ty.

Zameraj sa aj na svojich predkov. Zanechali Ti svoje dary, talenty a požehnania. Myslíš, že len tak náhodou si obdarený nadaním? Len tak náhodou sa Ti zľahka otvárajú dvere do šťastia, nových nápadov, k novým možnostiam? Zabudni na náhody. Pozri sa, veď ideš v jednom prúde so svojimi predkami, sú Tvojimi predskokanmi. Čo zvládli oni, zvládaš s ľahkosťou i Ty. Otvorili Ti možnosti, s vďakou a úctou prijmi. Sme jedno aj so svojimi predkami. Tvorivé, šťastné  jedno.

 

PIATOK dýcha ženskou energiou planéty menom VENUŠA. Energiou spojenia, lebo ja som Ty a Ty si ja, my sme Vy a Vy ste my. Čo sa týka Teba, dotýka sa i mňa, a tak preberám zodpovednosť za svoje konanie v prítomnosti i minulosti a ospravedlňujem sa za všetko, čo som Ti vedome či nevedome spôsobil, spôsobila. Ukončujem všetky neukončenia, ukončujem všetky napätia, odpory, ktoré v minulosti či v prítomnosti oslabovali naše spojenie. Spolu sme radostnou podporou života.

Venuša je totiž láska, spojenie, úplnosť - kvality, ktoré hľadáš v najčistejšej podobe od odchodu Adama a Evy z raja. Hlboko vo svojom vnútri máš kompas, vieš smer, no dovolil si si zahádzať ho nepodstatnými záležitosťami. Prekážky v živote Ti ukazujú, ako hlboko si sa dostal do slepej uličky svojich sebeckých túžob, do slepej uličky smrtiacej pýchy.

Venušanský piatok Ti však ponúka ľahkosť vytvárania spojení s inými bytosťami, ponúka uvoľnenie a takú jemne roztopašnú schopnosť otvoriť srdce. Napoj sa dnes na svoje srdiečko, precíť v ňom teplo lásky a vyšli ho ku každej bytosti vo svojom svete. Vnímaš, ako sa prepojíme v láske všetci? Ty ju vyšleš svojim rodičom, ja svojim, on svojim, Ty ju vyšleš svojim milým, ja svojim, on svojim, až bude celá Zem, celý Vesmír v objatí lásky.

Máš schopnosť tam, kde si - osamote v byte či dome, alebo so svojou rodinou, či priateľmi - Ty máš schopnosť nadviazať láskavé spojenie, plné ospravedlnenia, odpustenia a vďaky so všetkými, so všetkým. Urob tak, prosím, dnes, aby sme všetci mohli tancovať uvoľnení v bielom šate čistoty na našej mystickej svadbe... lebo rada zopakujem - Ty si ja, ja som Ty, my sme Jedno v jednom vesmírnom tanci.

 

SOBOTA. Dôstojný pán SATURN si nasadil klobúk, zatváril sa prísno a "zvolil" si sobotu za svoj deň. Jeho prísnosť so spravodlivosťou sa zmiešala, a tak Ťa, človeče, chráni celé veky. Trpezlivo, spravodlivo, múdro, prísne a bez medových motúzikov popod fúz.

Jeho strohému pohľadu nič neujde, nehrá sa na láskavého, vyžaduje zodpovednosť, disciplínu a poriadok v záujme rastu Tvojej duše. Vbehneš do slepej uličky? Zúži ju tak, že sa razom vrátiš, možno aj bolestivo, aj máš pocit, že Tvoj svet sa rúca, ale vedz - všetko sa deje v záujme Tvojho dobra. Nie toho, ktoré si si Ty vymyslel, ale toho, ktoré Ťa bezpečne vedie do konečného pokoja duše, do celistvosti.

Saturnské obdobie v živote človeka je okrem iného aj v čase staroby. Ak múdro zvládneš všetky životné krízy, ktoré Ty pokladáš za krízy, zreješ do múdreho starca, do múdrej stareny. Ak nie, ideš do nespokojnosti, sťažovania, hnevu. V závere života však už nemáš čas ani silu veci zmeniť. Teraz ešte máš možnosti, podporuje Ťa aj sobota so  saturnskou zodpovednosťou, disciplínou a poriadkom. Príjmi ich za svoje v tichu dnešnej soboty a Saturn Ti požehná múdrosťou, nadhľadom, pokojom.

Ak ideš v móde svojich starých mám a sobota je pre Teba upratovacím dňom, s úctou a rešpektom prijmi soboty týchto dní ako nástroj na pochopenie vesmírneho poriadku. Ako Ty upratuješ vo svojom dome, tak Saturn upratuje v tom vesmírnom. Sme jedno. Dýchame v jednom rytme. Nám tu na Zemi však občas pýcha prerastie cez hlavu, tak saturnská energia zasiahne, lebo Vesmír vie, my v hĺbke duše tiež.

 

NEDEĽA sa priatelí so žiarivým svetlom cez SLNKO. Slnko je jej vládnucou planétou a ponúka Ti silu mužskej energie i štedrosť nedele. Slnko totiž štedro  rozdáva zo svojho tepla i svetla bez ohľadu na to, či si dnes strúhal dobrotu alebo si bol v hneve a ubližovaní sebe i ostatným. Slnko nerozdeľuje, Slnko dáva, lieči, spája. Aj keď je za mrakom, podporuje život a buď si, človeče, istý, že každé ráno Slnko vstane a prežiari Ti deň. Robí to už od veky vekov a ešte hodnú chvíľu bude hladkať našu Zem.

Ako môžeš byť Ty slnečne štedrý, štedrá v túto nedeľnú chvíľu? Ako môžeš podporiť život? Ako môžeš Ty svietiť, žiariť a podporovať život v tichu svojho domova? Jednoducho - SVOJÍM DYCHOM.

Navrhujem a prijmi, ak chceš, v ľahu alebo pohodlnom sede dýchať hlbokým nádychom a výdychom. Predstav si, že sa spájaš s dychom Zeme. Spojený nádych a výdych. Celá Zem, celý Vesmír - jeden dych. Jeden ľahučký nádych, jeden uvoľňujúci výdych. V jednom rytme dýchaš pre všetky bytosti Zeme, pre celý Vesmír a žehnáš ľahkosťou svojho dychu zdravým i chorým. Svojím dychom podporuješ život, ale umožňuješ tým, ktorí to už potrebujú,  pokojný posledný výdych.