Baran, akčný mesiac na obzore. Spočiatku sa môže zdať taký nemastný-neslaný, akoby potreboval čas na oddych, bilancovanie a rozbeh. Ešte aj spln, ktorý bude 6.4. vo Váhach, môže byť trochu rozpačitý. Prečo? ... lebo Slnko v Baranovi chce akciu a Luna vo Váhach pokojné plynutie. Ak však dokážeš spracovať splnové pnutie a zodpovedne si vyčleniť akčné konanie v práci a pokojný oddych v rodine, máš navrch. Ani spln ťa nepotopí. Naopak, požehná tvojmu konaniu. Keďže okolo Slnka sa motá aj Jupiter s Chironom, môžu ťa v práci kreatívne nasmerovať k činnostiam, ktoré majú hlboký zmysel a liečia staré traumy. Najmä tie, keď si zažíval svoju zbytočnosť, márnosť.

 

Nov bude 20.4. v Baranovi. Znovu takmer po mesiaci tvoj deň. Keďže ti ešte stále žehná aj Jupiter, je čas s dôverou vykročiť za svojím snom a  plniť si túžby. Odvahu máš, rozvahu môže podporiť kamienok pre teba. Čítaj ďalej. Dozvieš sa. Občas totiž chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Barana: rubín, lebo okrem iného podporuje rovnováhu.  

Býk, pomalý výdych, hlboký nádych. Nadýchni sa naplno aprílovej energie, aby si úplne rozpustil v sebe stopy chladnejšej jari a nabral silu. Teda posilnil imunitu. Dych je nádherný nástroj na vyrovnanie. Cez dych upokojíš myšlienky, podporíš fyzické zdravie, zarovnáš emócie, napojíš sa na energiu a spiritualitu. Dych a vedomé dýchanie sú parádne nástroje, ktoré máš vždy po ruke na riešenie všetkých situácií. Spln bude 6.4. vo Váhach, Venuša ešte chvíľu v Býkovi, tak zameraj svoju pozornosť na vzťahy. Najmä s priateľmi. Vieš, že najvyššia forma spojenia ide cez priateľstvo? Nech sú požehnané všetky úprimné, čisté duše v priateľstvách, v ktorých môžeš komunikovať i byť ticho, v ktorých nachádzaš oporu i oporou vieš byť. Nov bude 20.4. v Baranovi. Je to už druhý nov v Baranovi v tomto roku, ktorý chce od teba akciu. Akú? Napríklad upratať si v sebe, aby si si urobil miesto na nové príbehy. Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Býka: malachit, lebo okrem iného čistí a aktivuje čakry.

Blíženci, konečne môžeš po zime a chladnejšej jari roztiahnuť krídla a letieť. Cítiš ten čerstvý závan slobody? Možno si zavnímal, že veľa ľudí túži po slobode a vôbec si neuvedomujú, že sloboda nie je o vonkajšom svete, ale o našom vnútri. Sloboda je o ľahkosti duše a tiež o tom, ako ju vieš dávať. U teba napríklad v partnerskom vzťahu. Lakmusovým papierikom pravdy je tvoj pocit vo vzťahu. Cítiš sa v ňom slobodne? Vieš slobodu dať. Je to opačne? Precíť, kde lipneš na partnerovi a nedáš mu dýchať. Takou malou previerkou bude aj spln 6.4. vo Váhach. Váhy podporia tvoju snahu o harmóniu a pokoj v partnerských vzťahoch. Keďže máš pravdepodobne ako Blíženec aj dar reči, komunikuj. Ak je reč blokovaná, aj to sa môže stať, mysli ústretovo, posilňuj vzťah s partnerom, partnerkou cez spoločné zážitky. Nov bude 20.4. v Baranovi, už druhý baraní v tomto roku a možno navrhne upratovanie vo vzťahoch. Najmä tých pracovných, aby hojnosť prúdila. Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Blíženca: citrín, lebo okrem iného je jeden z kameňov hojnosti.

Rak, ak si si už zharmonizoval bývanie a cítiš sa doma naozaj doma, apríl bude pokojnejší. Ak ešte stále riešiš bývanie, teraz bude dôležité, aby si si tam, kde si, upratoval vo vzťahoch. K partnerovi, partnerke, deťom, rodičom. Podporia ťa vesmírne sily a ty sa tej sile môžeš otvoriť. Ako? Predstav si, že celý vesmír je tvojím domovom. Otec–Slnko sa stará o tvoje bezpečie, energiu a tvoj život. Plnými priehrštiami vysiela k tebe silu. Je na tebe, do akej miery sa jej otvoríš a ako ju na emočnej, energetickej a spirituálnej úrovni spracuješ. Matka-Zem ťa zas vyživuje fyzicky a dáva podnety k myšlienkovým pochodom. Slnko a Zem ti dávajú všetko, čo potrebuješ.  Situáciu ešte podporí aj spln 6.4. vo Váhach, ktorý je o vzťahoch, ale tebe ponúka i tvorivosť. Otvor sa jej.  Nov bude 20.4. v Baranovi a keďže je v hre aj Jupiter, planéta šťastia, s Chironom v oblasti práce, môžu prísť nové inšpirácie, nápady, nové cesty. Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Raka: opál, okrem iného posilňuje vôľu k životu.

Lev, začiatok apríla otvára tému sebahodnoty a ako ju žiješ ty. V tejto súvislosti tvoju pozornosť potrebujú najmä ženy rodu. Nemusíš sa im vešať na krk, ale je dobré si uvedomiť, aké to mali so sebahodnotou tvoja mama, stará mama, kedy prežívali pocity obete, kedy boli generálmi alebo tyranmi v rodine. V ich správaní sú silné odkazy pre teba a momentálne aj čas ich vidieť. Hneď spln tému vzťahov pritvrdí. Bude 6.4. vo Váhach. Ako to máš so súrodencami? Sú tieto vzťahy harmonické, ale sa objavuje u teba žiarlivosť, nebodaj závisť? Ak cítiš negatívne nastavenie, vypátraj jeho koreň a vylieč. Napríklad si spomenieš, že mama kedysi dala viac pozornosti súrodencovi ako teba a dodnes ťa to mrzí. Vráť sa v predstave do tejto situácie a precíť, že mama ťa má/mala rovnako rada. Prípadne si spomeň na jej prejavy lásky k tebe. Máš fakt veľa energie na to, aby si veľa veci vyriešil. Nov bude 20.4. v Baranovi a ak máš chuť na vzdelávanie či cestovanie, urob tak. Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Leva: karneol, okrem iného podporuje lásku k životu.

Panna, apríl ti trochu prevetrá peňaženku. Žiaden strach, len rozvaha a možno precíť, aký máš vzťah k zamestnaniu, ktoré ti financie zabezpečuje. Robíš rád a bez stresu to, čo robíš? Tam je odpoveď k hojnosti a spokojnosti. A nielen v práci. Spokojnosť sa potom reťazí celým tvojím životom: si spokojný v rodine s deťmi i partnerom, partnerkou, si láskavý k rodičom, súrodencom, priateľom. Všetko so všetkým totiž súvisí – milujem túto vetu a myslím, že si jej pravdivosť uvedomuješ aj ty. Čo urobíš dnes, dôsledky, výsledky môžeš precítiť hocikedy neskôr. Spln bude 6.4. vo Váhach a jasné, že  o vzťahoch. Najmä teraz o pracovných. Ak si šéf, si láskavým šéfom? Je tvoja láskavosť nad princípmi a systémom? Ak si spolupracovník, si zdieľný a ústretový? Čokoľvek by si chcel vyčítať ty šéfovi alebo zamestnancom, pozri do seba, či si taký istá ako oni. Nov bude 20.4. v Baranovi a môže sa týkať majetku a vlastníckych vzťahov. Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Pannu: jaspis, okrem iného podporuje uvoľnenie stresu.

Váhy, hneď začiatkom mesiaca bude pre teba dôležitý spln, a to 6.4. vo Váhach, teda v tvojom znamení. Takýto čas vždy prináša niečo významné a nové, čo má dlhodobé dôsledky. Aj keď na prvý pohľad vyzerá spln napäťový, lebo Slnko a Luna sú v opozícii, neskôr môže priniesť blahodárne dôsledky najmä v pracovných a osobných vzťahoch. Jednoducho, všetko sa na dobré obráti, ak ideš do svojich príbehov čisto a vyrovnane. Sám vieš, že každý náznak manipulácie alebo nespokojnosti sa ti vráti v nepohode. Pusť negatívne emócie a vlastnosti, otvor sa cnostiam svojho znamenia. Nov bude 20.4. v Baranovi a tvoja vládnuca planéta Venuša je v Blížencoch. Vesmír sa na teba usmieva a čím si ty viac v pohode, tým väčší úsmev nasadí. Rovnako aj v osobnom živote je slnečno, len sa, prosím, s nikým neporovnávaj, nikomu nezáviď a na nikoho nežiarli. Svet je úplne v poriadku. Dôveruj a ak chceš dôveru podporiť, pozri, aký kameň som ti vybrala. Totiž občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Váhy: jadeit, okrem iného je kameňom čistoty a vyrovnanosti.

Škorpión, môže sa stať, že budeš mať chuť bilancovať a v súvislosti s tým robiť nejaké zmeny. Pokojne tak urob, ostaň však v ľahkosti. Nepotrebuješ sa v tejto oblasti ponárať do hĺbok. Vesmír ti tak či tak pripravil pohodový apríl a aj chuť bilancovať a niečo meniť rýchlo prejde. Spln bude 6.4. vo Váhach, ktoré otáčajú pozornosť k ženám. Kľúčovou je matka, a tak sa možno objavia intenzívnejšie spomienky na detstvo s ňou. Nielen spomienky, ale aj živé sny. Ak ich vieš spracovať v tzv. lucidnom snívaní, môžeš byť o krok vpred v bežnom živote. V sne veľa vyriešiš, vyliešiš, prečistíš, ráno sa zobudíš spokojný a vyrovnaný. Napríklad. Nov bude 20.4. v Baranovi, už druhýkrát v tomto roku baraní. Tým chce podčiarknuť starostlivosť o telo, fyzickú i psychickú kondíciu. Čo robíš pre ne? Vieš, že svojou činnosťou inšpiruješ viac ako inokedy ostatných? Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Škorpióna: hematit, okrem iného uvádza do rovnováhy telo, myseľ a ducha.

Strelec, apríl ti svieti najmä do partnerského vzťahu a do vzťahov s deťmi. Chce to spoločný čas s nimi – prechádzky, výlety, zážitky. Rovnako po tvojej pozornosti volajú aj priatelia, a pravdu? Ty sa s nimi cítiš veľmi dobre. Rovnako ako rodina i priatelia ti dávajú pocit dôležitosti a potrebnosti, ktoré sú korením tvojho života. Svoju slobodu si však držíš. Vieš, že nezávisí od vonkajších okolností, ale od tvojho vnútorného nastavenia. Od pocitu voľnosti. Od ľahkého dychu a schopnosti sa rozhodovať. Vylieč si však pochybnosti. Tie zneisťujú a blokujú niektoré energetické centrá. Previerkou, ako si na tom s pochybnosťami a sebapochybovaním, bude aprílový spln. Bude 6.4. vo Váhach. Je o vzťahoch, a teda aj o vzťahu k sebe samému. Nov bude 20.4. v Baranovi, a v hre okrem Slnka a Luny bude intenzívnejšie Jupiter, tvoja vládnuca planéta. Téma? Partnerský vzťah, vzťahy s priateľmi. Občas však chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Strelca: chalcedon, lebo okrem iného dodáva silu medziľudským vzťahom.

Kozorožec, cítiš, že všetko, čo si zaumieniš, dostaneš? Zvyčajne nič pre teba nemusí byť prekážkou. Alebo prekážka je výzvou. Pozor však, lebo svojím tvrdým zameraním na cieľ, môžeš zraňovať. Nezabúdaj, že nad všetkým tvojím konaním by mala byť láskavosť. Aj v práci, aj v rodine, aj vo vzťahoch mimo rodiny.  Spln bude 6.4. vo Váhach a tému vzťahov ešte podčiarkne. Možno je čas, aby si sa pozrel do rodu, čo v oblasti vzťahov nevedeli vyriešiť tvoji predkovia a čím vieš ty posunúť svoj rod aspoň o level vyššie. Komunikuj so žijúcim predkami, vzdaj úctu mŕtvym. Nov bude 20.4. v Baranovi, tohto roku už druhý baraní a tebe svieti do oblasti, v ktorej potrebuješ mať istotu. Do rodiny. Ak si single, spomeň si, že máš svoju vnútornú rodinu a s ňou sa môžeš cítiť rovnako naplnený, ako by si žil s partnerom a deťmi. Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Kozorožca: aragonit, okrem iného učí trpezlivosti a vľúdnosti.

Vodnár, aké hodiny ti tikajú? Biologické či kariérne? Prosím, ani sa neurážaj, ani neľakaj. Paráda je, ak si vieš pravdu i svoje tiene pomenovať. Viem, že rád pozornosť obraciaš do sveta, rád sa obklopuješ ľuďmi, rád si v srdci diania, ale niekedy život od nás chce stíšenie a pokoj. Pozri sa teda na svoje vnútorné hodiny, započúvaj sa do ich chodu. Veľa ti napovedia. Podľa ich hlasu sa rozhoduj. Aprílový spln ti prinesie previerku. Bude 6.4. vo Váhach a pôjde o schopnosť  reagovať na situácie, v ktorých budú dominovať vzťahy. Tiež cestovanie. Vodnári majú totiž často pnutie smerom k zahraničiu buď cez prácu, alebo cez partnera, alebo sami blúdia svetom. Alebo sa budeš rozhodovať medzi vzťahom a cestovaním? Život má toľko možností! Hviezdy ich našepkávajú. Nov bude 20.4. v Baranovi a prináša nejaké prekvapenie. Žeby v spojení s mozgom a myslením? Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Vodnára: akvamarín, okrem iného filtruje informácie prúdiace do mozgu.

Ryby, Saturn, ktorý do tvojho znamenia vošiel pred mesiacom, už sa usadil a pravdepodobne jeho vplyv cítiš najviac zo všetkých znamení. Robí poriadky. To on rád. Ak si nemal doteraz systém, ak si žil viac v chaose ako poriadku, veľmi jasne ťa usmerňuje, aby si si život usporiadal. Od vzťahových záležitostí až po finančné a kariérne. Široké oblasti otvára a ty začínaš na nich makať skôr ako ostatní. Najprv prichádza vzťahové upratovanie cez spln, ktorý bude 6.4. vo Váhach. Ako vychádzaš s rodinou, priateľmi, známymi, susedovcami? Sú tvoje vzťahy láskavé? Či chladné?  Keďže je Jupiter tiež intenzívne v hre, ponúka ti kreativitu, nové začiatky a šťastné kroky, urob šťastné aj svoje vzťahy. Nov bude 20.4. v Baranovi a ponúka uskutočnenie mnohých plánov či túžob. Nechaj sa inšpirovať životom a šťastne plávaj. Občas chceme pre svoje znamenie podporu zvonku, hoci najsilnejšia a najsprávnejšia je tá, ktorý vyjde z nášho vnútra. Žijeme však v dualite a sem-tam natiahneme ruku za vonkajšou podporou. Na apríl som pre ňu vybrala jeden zo vzácnych kamienkov vhodných pre tvoje znamenie. Kameň pre Ryby: mesačný kameň, okrem iného je kameňom nových začiatkov.