Sila muža, pravidelný unikátny 30-minútový rozhovor dvoch mužov na báze otázok a odpovedí na horúce témy týkajúce sa mužov, otcov, synov z pohľadu Etikoterapie, vysielaný v rámci cyklu K prameňom etikoterapie.

Naživo vysielame každú tretiu stredu, rozhovor vedú VLADIMÍR TĹČIK a VLADIMÍR ČERVENÁK.

Vysielame v premiére na kanály YouTube, konto Vladimír Červenák a tiež na www.advaita.sk.

Otázky a námety na rozhovor môžete písať na mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Streda 1. september 2021 o 20:00

Okruh tém 10. časti

1/ V poslednom období som zaregistroval články o tom, ako je veľa ľudí, ktorí dávajú rôzne odporúčania, rady, hovoria príbehy z vlastných skúseností, a svojím spôsobom vedú ľudí niekam, kam by oni sami možno nikdy nešli, týka sa to rôznych oblastí seba rozvoja, v ezoterike či spiritualite. Dá sa to nazvať manipuláciou ? Potom sú ľudia, ktorí pootvoria dvere, a nechajú na človeku, aby to sám uvidel a mohol začať na sebe pracovať, odporúčajú mu nejaké techniky, zručnosti. Čo si myslíš o tomto ? Aký je v tom rozdiel ? Je to teda v poriadku, keď si pritiahne frekvenčne človeka, ktorý ho má niečo naučiť, a ktorý ho možno aj zvedie na tŕnistú cestu ? Je to jeho skúška v živote ? Čo vedie ľudí, aby sa z jedného extrému, preklopili do druhého ? Ako nájsť tú rovnováhu ?

2/ Stál som s mužmi v kruhu, chlapi viedli debatu o tom, ako to je pri pôrode, keď vybavovali súkromnú kliniku, rodili doma, v nemocnici, atď. rozoberali riziká a výhody, sklamania a dobré veci. Chvíľu som tam stál, počúval ich, a uvedomil som si, že čím viac informácií máme a vieme o týchto veciach ,tým viac to chceme kontrolovať, tým viac si môžeme vytvárať predstavy, ako by to mohlo byť a keď to tak nie je, máme právo byť nespokojný. Naozaj potrebujeme dnes toľko informácií o všetkom ? Pomáha nám to alebo nám to ubližuje ? Môže byť niekedy lepšie, že budeme iba veriť, že to dobre dopadne, a nebudeme študovať množstvo informácií, a kontrolovať to ?

Podporte nás, prosím, odberom, budete informovaní o nových videách na našom kanáli.